Lidl-winkels gemeente Groningen zijn 100 procent rookvrij

GRONINGEN – Supermarktketen Lidl heeft bekendgemaakt dat al haar winkels in de gemeente Groningen 100 procent rookvrij zijn. De supermarkt voegt daad bij woord en zet hiermee de volgende stap richting een rookvrije generatie.

Sinds 2017 heeft de provincie Groningen de ambitie om generaties te laten opgroeien in een rookvrije samenleving. Lidl ondersteunt dit en maakt daarmee in één klap al haar zeven winkels in Groningen rookvrij. Als duurzame organisatie heeft Lidl in mei 2018 aangekondigd om als eerste supermarktketen te stoppen met de verkoop van sigaretten en tabak. Uiterlijk in 2022 zijn alle tabakswaren uit het Nederlandse Lidl schap verdwenen. ‘’Lidl heeft een belangrijke voorbeeldfunctie met het besluit om helemaal geen sigaretten meer te verkopen. Daarmee wordt het aanbod van sigaretten kleiner op plekken waar jongeren en kinderen komen, en komt de rookvrije generatie sneller dichterbij. Ik gebruik het besluit van Lidl in mijn gesprekken met andere supermarktketens en leg hen voor: als Lidl het kan, waarom zouden jullie het dan niet kunnen? Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is tot alle supermarkten stoppen met de verkoop van tabaksproducten. Lidl gaat de geschiedenis in als eerste’’, aldus staatssecretaris Paul Blokhuis.

Alliantie Nederland Rookvrij
Sinds begin 2019 heeft Lidl een samenwerking met Alliantie Nederland Rookvrij. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds.

Bron: Levensmiddelenkrant