Nestlé grootste aandeelhouder Vital Proteins

VEVEY - Nestlé Health Science (NHSc) wordt de grootste aandeelhouder van het Amerikaanse merk Vital Proteins. Vital Proteins biedt verschillende collageensupplementen aan, zoals collageen repen en Collagen Water. De aansluiting past binnen het doel van Nestlé doel om uit te breiden binnen de gezondheids- en welzijnssector.

Vital Proteins zal naar eigen zeggen blijven opereren als een zelfstandig bedrijf, maar kan door de eenwording gebruik maken van het portfolio en de middelen van Nestlé om op te schalen. “We gaan samen in zee om de evolutie binnen ‘functionele voeding’ voort te zetten door middel van innovatie en het aanbieden van premium producten”, zegt Kurt Seidensticker, oprichter en ceo van Vital Proteins. 

Geneesmiddelen
“Dit is voor Nestlé een gelegenheid om met een succesvol merk toe te treden tot een groeiend onderdeel van de levensmiddelenmarkt”, zegt Greg Behar, ceo van NHSc.
Nestlé kiest niet zomaar voor Vital Proteins en Canadese vitaminen- en supplementenfabrikant Atrium Innovations, volgens Dean Best van GlobalData. “Dit laat zien dat Nestlé mogelijkheid tot groei ziet in dit soort sectoren waar verpakt voedsel en geneesmiddelen één worden”, suggereert Best.

Bron: Levensmiddelenkrant