Formules

Buitenland

Nieuw bod op Real-supermarkten

DÜSSELDORF - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft een nieuw, rivaliserend bod ontvangen op zijn Real-supermarkten. Die staan al enige tijd in de etalage en het groothandelsbedrijf voerde er onderhandelingen over met een consortium onder leiding van vastgoedinvesteerder Redos.

Marleen Veldhuijzen |

Nu toont ook een groep met de Duitse vastgoedinvesteerder X-Bricks en het Nederlandse SCP Group belangstelling. Zij hebben naar eigen zeggen een "significant" hoger bod gedaan op de Real-tak dan Redos, zonder een concreet bedrag te noemen. Het bod van Redos gaf de Real-keten eerder een ondernemingswaarde van zo'n 500 miljoen euro.

Exclusief
Verder werkt Kaufland, een onderdeel van Lidl-eigenaar Schwarz Group, samen met X-Bricks en SCP als 'exclusieve partner'. Dat is een tegenvaller voor Redos, dat bij een deal een aantal van de 280 Real-filialen wilde verkopen en nu niet kan rekenen op interesse van Kaufland.

Akkoord
Metro heeft aangegeven dat het contact heeft gehad met X-Bricks, maar nog steeds met Redos tot een akkoord wil komen. Dat zou volgens het bedrijf namelijk in het beste belang zijn van aandeelhouders, Real en werknemers.


Bron: ANP

lidl.jpg