Omzet Plus stijgt opnieuw

UTRECHT – Plus heeft in 2018 voor de vijfde keer op rij de omzet zien stijgen. Volgens de supermarktketen is overtreft de omzetstijging de marktgroei.

De omzet van Plus is vorig jaar met 3,8 procent gestegen ten opzichte van 2017. De marktgroei van 2018 was 3,4 procent. De stijging bij Plus komt naar eigen zeggen vooral door de ombouw van winkels naar de Briljant-formule en de implementatie en uitvoering van het e-commerceprogramma. “Plus heeft op veel fronten een goed jaar gehad. Zo steeg de omzet, de klantenkring en de operationele Ebitda. Deze sterke basis biedt een uitstekend perspectief voor 2019”, zegt Duncan Hoy, algemeen directeur Plus. Vorig jaar werden door de keten drie nieuwe winkels geopend in Kesteren, Leek en Rolde. Daarnaast werden elf winkels vergroot.

Pauze
Er is in 2018 gewerkt aan de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Omdat de realisatie hiervan volgens Plus complexer was dan verwacht, werd in 2018 besloten een pauze in te lassen die gebruikt wordt om het proces te evalueren en alternatieve vervolgscenario’s uit te werken en te selecteren. Dit gaf aanleiding tot eenmalige extra afschrijvingskosten van € 18 miljoen, waardoor het operationeel resultaat daalde.
Bron: Levensmiddelenkrant