Overname Hema wordt begin februari afgerond

AMSTERDAM – Het consortium van Parcom en Mississippi Ventures maakt vandaag bekend dat de definitieve overname van Hema naar verwachting in de week van 1 februari zal plaatsvinden. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de benodigde goedkeuring voor de overname verleend. Ook de Ondernemingsraad van Hema is positief.

Wanneer de Europese Commissie een dezer dagen een definitief besluit geeft over de overname, is deze definitief. Na de goedkeuring van de AFM en het positieve advies van de Ondernemingsraad over de voorgestelde kapitaalstructuur, is de toestemming van de Europese Commissie de laatste noodzakelijke voorwaarde waaraan de keten zal moeten voldoen.

De komende tijd worden de plannen voor Hema verder uitgewerkt, uiteraard met een korte termijn visie die zich richt op het gezond doorkomen van de coronacrisis. Ondanks de aanhoudende onzekerheid over de duur van de huidige lockdown en de heropening van de winkels, benadrukken alle betrokkenen dat zij veel vertrouwen hebben in de toekomst van het winkelbedrijf.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops