PLMA-president Sharoff (77) overleden

AMSTERDAM – Brian Sharoff, president van de Private Label Manufacturers Association (PLMA), is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat meldt PLMA. Onder Sharoff veranderde de private labelbeurs aanzienlijk.

Sharoff was PLMA president sinds 1981. Tijdens zijn aanstelling breidde PLMA vanuit New York uit en richtte internationale kantoren op in Amsterdam en een kantoor in Shanghai. Het ledenbestand is inmiddels gegroeid van 200 Amerikaanse bedrijven naar meer dan 4.500 fabrikanten, leveranciers en verkopers wereldwijd. 

Leiderschap
“Het is een trieste dag voor heel de PLMA familie”, zegt Lisa Manzoline, voorzitter van het Raad van Bestuur van PLMA. “Brian’s leiderschap zal enorm worden gemist.”

Vandaag (26 mei) zou de PLMA beurs zijn gestart als deze niet was uitgesteld vanwege corona. Er zou plaats zijn geweest voor meer dan 4.500 stands uit 75 verschillende landen.

IPLC
International Private Label Consult (IPLC) reageert verdrietig op het nieuws. De organisatie noemt Sharoff een ‘echte visionair’. “Hij zag PLMA als zijn levenswerk en kon heftig reageren wanneer hij de belangen van zijn organisatie dacht te moeten beschermen. Met enorme energie en passie reisde hij de continenten af en maakte hij PLMA tot een wereldorganisatie.”

Sharoff overleed 23 mei na een kort ziekbed.

Bron: Levensmiddelenkrant