Plus medewerker Bilthoven wint NIX Challenge 2021

LEIDSCHENDAM – Het CBL daagde supermarktmedewerkers uit om mee te doen met de NIX Challenge. In dit spel moet de speler de leeftijd inschatten van jongeren die alcohol en tabak willen kopen. De winnaar van de challenge is Julie, die werkt voor Plus in Bilthoven. Ze heeft een trofee gewonnen, en daarnaast 500 euro voor een (coronaproof-) teamuitje.

In de week van 13 tot en met 20 september konden supermarktmedewerkers, die zijn aangesloten bij CBL, meedingen naar een finaleplaats. In die week deden 24.000 medewerkers mee. Na de finale op 29 september eindigde Plus Bilthoven op de eerste plaats, gevolgd door Albert Heijn in Den Haag (Theresiastraat) en Lidl Leiden sluit de top drie af.

Alcohol en tabak
Zindi van der Velden, manager public affairs bij het CBL: “Wij zijn trots op de winnaars en alle andere supermarktmedewerkers die mee hebben gedaan aan de NIX Challenge 2021. Zij hebben met hun hoge scores laten zien dat zij goed opletten dat ze geen alcohol en tabak verkopen aan jongeren onder de achttien. En dat vinden wij ontzettend belangrijk.”

Bron: Levensmiddelenkrant