Refresco hoopt op beursgang van bijna 600 miljoen

ROTTERDAM - De Nederlandse frisdrank- en sapbottelaar Refresco Gerber wil op vrijdag 27 maart zijn debuut maken op de beurs in Amsterdam, en met die beursgang 502 tot 594 miljoen euro ophalen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De indicatieve bandbreedte voor de uitgifteprijs ligt op 13 tot 16 euro per aandeel, waarmee Refresco gewaardeerd zou worden op ruim 1 miljard tot bijna 1,3 miljard euro. Als een overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend, kan met de beursgang een bedrag van 577 tot 683 miljoen euro worden opgehaald, aldus het bedrijf.

RFRG
Refresco kondigde eerder deze maand aan naar de beurs te willen gaan. Met de opbrengst wil het concern onder meer verdere groei financieren en schulden aflossen. De huidige aandeelhouders zullen circa 30,9 miljoen bestaande aandelen verkopen. Verder worden ook nieuwe aandelen uitgegeven. Het bedrijf krijgt het beurssymbool 'RFRG'.

Mijlpaalontwikkeling
"De verwachte beursgang is een mijlpaalontwikkeling voor ons bedrijf, een belangrijke stap die ons in staat stelt verder te gaan met onze ambitieuze plannen", aldus topman Hans Roelofs in een toelichting. Refresco bottelt sappen, water en limonades voor de huismerken van veel grote Europese supermarktketens. Daarnaast werkt het bedrijf voor grote A-merken als Pepsi, Coca-Cola en Schweppes.

West-Europa
Refresco is voornamelijk in West-Europa actief, waar de belangrijkste markten onder meer de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn. Er werken circa 4100 mensen. Het bedrijf heeft de beschikking over 27 productielocaties in negen landen. In de Benelux staan deze locaties in Bodegraven, Maarheeze en Hoensbroek.

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant