Riedel neemt gekoelde sappen over van Hero Nederland

EDE- Bijna twee jaar na haar verzelfstandiging neemt Riedel per 1 januari 2020 de portfolio gekoelde sappen over van Hero Nederland. Riedel, producent van onder meer de fruitdranken Appelsientje, Van de Boom, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran, verstevigt met deze stap haar positie in het koelverse sapsegment. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Riedel krijgt met deze transactie de recepturen en rechten van zowel Hero Sappen als van Hero FruitOntbijt in handen. Bas Boswinkel, ceo van Riedel, wil met deze acquisitie de groeistrategie van Riedel nog verder versnellen. "Het koelverse sapsegment is één van onze belangrijke strategische groeipijlers. We hebben onze positie in dit segment met succesvolle introducties zoals CoolBest Smoothies, Appelsientje Versgeperst en CoolBest Redfruit de afgelopen periode enorm weten te verstevigen. Hero Sappen en Hero FruitOntbijt vormen een logische aanvulling op onze portfolio en zullen zeker bijdragen aan een nog betere positie binnen het koelverse sapsegment."

Waardering
Volgens Boswinkel heeft Riedel sinds de verzelfstandiging in 2017 veel geïnvesteerd in haar merken. “Denk aan productontwikkeling, positionering, marketing en in onze relaties met de supermarkten. We zien dat terug in onze marktpositie en in de waardering die we krijgen van zowel supermarkten als van de consumenten.”

Aanvulling
De acquisitie van Hero FruitOntbijt en Hero Sappen per 1 januari 2020 past volgens Boswinkel in deze strategie. "Hero Sappen en Hero FruitOntbijt zijn producten die met een verwachte verkoop van ongeveer 6 miljoen flessen in 2019 een uitstekende positie hebben in de markt. Deze merken zijn een mooie aanvulling op ons aanbod.”

Bron: Levensmiddelenkrant