Statiegeld op sapflessen van AH

ZAANDAM – Het is zo ver: vanaf volgende week staan de eerste plastic flessen vers sap met statiegeld in het schap bij Albert Heijn. Het gaat om de verse sappen en smoothies van het eigen merk. Daarnaast geeft de formule aan verschillende varianten groentemix niet meer in een bak, maar in een zak te stoppen. De overeenkomst: een vermindering van plastic in de winkels.

Albert Heijn laat weten met de groentemixverandering 266.000 kilo plastic per jaar te besparen. Dat past binnen de doelstelling om in 2025 20 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. Het gaat om taugé, macaroni-, bami- en nasi-bamigroente.

Duurzame samenleving
Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: "Met deze ontwikkelingen geeft Albert Heijn verder invulling aan de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen’. Dat gaat naast een gezonde levensstijl ook over een duurzame samenleving. Daarom vinden we het belangrijk onze eigen merk-producten zo duurzaam mogelijk te verpakken en zijn verpakkingsreductie en recyclebaarheid belangrijke thema’s binnen onze organisatie."

Bron: Levensmiddelenkrant