Vion wil Belgische positie verstevigen

BOXTEL – De Vion Food Group is voornemens om rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem over te nemen na een periode van samenwerking. Vion wil hiermee inzetten op regionale versterking in West-Europa, naast de huidige vestigingen in Nederland en Duitsland. De 126 medewerkers die momenteel voor Adriaens werken, zouden dan overgaan in de nieuwe organisatie.

Ceo Ronald Lotgerink: ”Onze klanten willen zien wat ze kopen en waar het vandaan komt. Daarom werken we aan regionale ketens die op basis van de vraag van onze klanten worden samengesteld. Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgen we een betere spreiding van onze activiteiten voor onze klanten in West-Europa. Zo hopen we het netwerk van boeren en klanten verder te versterken in deze belangrijke West-Europese regio.”

Belgische runderen staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardig vlees, in het bijzonder geldt dit voor het Belgische Witblauw. Vion wil met deze overname een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops