Vomar belooft laaggeprijsd Bio-Angusvlees

ALKMAAR – Supermarktformule Vomar verkoopt sinds eind augustus Angus-rundvlees uit Ierland met een driesterren Beter Leven keurmerk. Vomar noemt de verkoop ‘een revolutie in het toegankelijk maken van biologisch rundvlees’, omdat het prijsniveau volgens Vomar bijna gelijk blijft met dat van regulier rundvlees bij concurrenten.

Piet Rensen, categoriemanager Vlees bij Vomar, geeft uitleg: “We horen van onze klanten vaak dat ze liever biologisch vlees eten maar het prijsverschil ten opzichte van regulier vlees te groot vinden. Dat prijsverschil is er met de introductie van het biologische Angus rundvlees bij Vomar nauwelijks meer omdat het prijsniveau vergelijkbaar is met dat van regulier rundvlees bij andere supermarkten. Dit kunnen we realiseren door de kosten voor het bereiden en verpakken van het vlees zo laag mogelijk te houden in onze eigen slagerij. Dit past bij de ambitie van Vomar om verantwoord boodschappen doen voor iedereen toegankelijk te maken.”

Keurmerk
Het rundvlees is afkomstig van Ierse, biologische boerenbedrijven. Bij deze bedrijven wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Kalfjes verblijven minimaal zes maanden bij hun moeder voor ze worden weggehaald en runderen lopen minimaal zeven maanden per jaar, twaalf uur per dag in de wei. Het biologische rundvlees krijgt daarom het 3-sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Piet Rensen geeft aan dat het biologische rundvlees sinds 26 augustus verkrijgbaar is in alle 65 filialen van Vomar Voordeelmarkt. “Het assortiment zal bestaan uit zestien verschillende soorten rundvlees dat varieert van gehakt en hamburgers tot aan entrecote, biefstuk en bavette.
Het vlees is in het schap duidelijk herkenbaar door het opvallende etiket en omdat het bij de andere biologische vleesvarianten wordt gepresenteerd.”

Bron: Levensmiddelenkrant