Zandbergen produceert voor Beyond Meat

ZOETERWOUDE – Beyond Meat gaat de samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat uitbreiden. In de nieuwe productiefaciliteit van Zandbergen in Zoeterwoude zullen plantaardige, innovatieve vleesproducten van Beyond Meat worden geproduceerd.

Met deze samenwerking markeert Beyond Meat haar eerste productiefaciliteit buiten de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de bouw van de fabriek in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond. Door lokaal te produceren zal de CO2-voetafdruk van het bedrijf worden verkleind. Tegelijkertijd kan Beyond Meat producten in heel Europa sneller leveren. "De reactie van consumenten in Europa op de producten is positief en we kijken ernaar uit om die klanten beter te kunnen bedienen met lokaal geproduceerde producten. We zijn blij dat we sterke strategische partners, zoals Zandbergen, in Europa hebben om ons te helpen onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten", aldus Seth Goldman, Executive Chairman van Beyond Meat.

Toenemende vraag
Zandbergen World's Finest Meat is vorig jaar begonnen met de distributie van Beyond Meat's producten in heel Europa, zowel in de foodservice als in retail. "Aangezien de vraag naar plantaardige producten in Europa blijft groeien, zijn we erg enthousiast dat we met Beyond Meat samen kunnen werken om hun innovatieve producten buiten de Verenigde Staten te produceren", aldus Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World's Finest Meat.

Bron: Levensmiddelenkrant