Albert Heijn Belgiëplein beste supermarkt leerbedrijf 2019

LEIDSCHENDAM - De Albert Heijn aan het Belgiëplein in Amsterdam is gekozen tot beste leerbedrijf 2019 in de supermarktbranche. Tijdens de CBL Haringparty in het Kurhaus werden de drie finalisten op het podium onthaald en de winnaar bekendgemaakt. Naast Albert Heijn Belgiëplein waren Coop Vandaag uit Utrecht en de Hoogvliet aan de Leyweg in Den Haag genomineerd. De winnende Albert Heijn winkel is een compleet leerbedrijf met leerlingen van alle niveaus.

De Albert Heijn aan het Belgiëplein is naast een supermarkt waar de klant terecht kan voor zijn dagelijkse boodschappen ook maatschappelijk betrokken in de wijk. Supermarktmedewerkers participeren in buurtactiviteiten zoals lunches met ouderen uit de wijk. Daarnaast biedt de winkel arbeidsplaatsen aan voor mensen met een Wajong-uitkering. “Ook werken wij samen met Bureau Halt en de Kinderbescherming”, vertelt assistent supermarktmanager Stijn Schipmölder. “Wij geven zo jongeren de kans om hun taakstraf te voldoen in de vorm van een arbeidscontract bij Albert Heijn, zodat zij kunnen investeren in zichzelf.”

Zichtbaar
Het CBL organiseert de verkiezing van het beste leerbedrijf voor de derde keer. In 2018 ging de prijs naar Hoogvliet aan het Tesselseplein in Scheveningen en in 2017 naar DEEN de Huesmolen in Hoorn. De verkiezing is in het leven geroepen om zichtbaar te maken dat de supermarktbranche jaarlijks duizenden jongeren de kans geeft om een opleiding te volgen op alle niveaus.

Bron: Levensmiddelenkrant