Formules

Ondernemers

Buitenland

Aldi verovert vierde plek in het Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJK – Discount supermarktketen Aldi is doorgedrongen tot de top vier van Britse supermarkten. Het marktaandeel van de discounter steeg naar 9,3 procent. Het stootte daarmee deze week Morrisons uit de Big Four. Het aandeel van Morrisons is gedaald naar negen procent.

Gerard van Oosbree |

De Britse supermarktsector word al jaren gedomineerd door Tesco (27 procent), Sainsbury’s (15 procent en Asda (14,1 procent). Morrisons zat jarenlang op een stevige vierde plaats maar is nu ingehaald door de Duitse keten. De afgelopen tien jaar heeft Aldi het marktaandeel geleidelijk zien groeien. Nog geen half jaar geleden was het verschil tussen de twee nog 0,7 procent.

Prijs
Morrisons is nog niet uit de gevarenzone. Lidl staat ondertussen op plaats zes als het om marktaandeel gaat. De beide discounters doen het goed in de tijd van hoge inflatie. Britse consumenten letten meer op de prijs. Het Britse Morrisons verlaagde eind april honderden huismerkproducten in prijs maar deed dat stilletjes en later dan de concurrentie.

Bron: Levensmiddelenkrant.

aldi_customers_9.jpg