Djordy de Nooijer grijpt mogelijkheid aan om door te groeien

‘Nieuwe Spar city Breda is aanvulling op omgeving’

BREDA - Djordy de Nooijer (26) opent zijn tweede Spar city in Breda, aan de Bochstraat. Hij wil met zijn oog voor detail de perfecte aanvulling zijn op de hightrafficlocatie. “Dit is een unieke kans”, aldus de ondernemer.

Wanneer je franchisenemer bent van een Spar city, een collega-ondernemer er ook een heeft in dezelfde stad en Spar daar ook in express-vorm wordt vertegenwoordigd bij een tankshop, waarom zou je dan nóg een Spar city openen? “Dat wilde ik eigenlijk al heel snel nadat ik mijn eerste Spar city opende, drie jaar geleden”, vertelt De Nooijer. Hij houdt naar eigen zeggen niet van stilzitten. “Ik leg de lat graag hoog voor mezelf en het personeel. Ik loop bijvoorbeeld iedere ochtend om 07.00 uur een rondje door de winkel, op zoek naar verbeterpunten. Daar kan ik me in onderscheiden: een hoge servicegraad en kwaliteit. Natuurlijk is het moeilijker om twee winkels te runnen en het kwaliteitsniveau even hoog te houden, maar ik houd wel van een uitdaging.”

Fietsroute
De nieuwe Spar city, met een oppervlakte van 275m2 bvo, is hemelsbreed 500 meter verwijderd van de eerste. De Albert Heijn in de buurt en de twee Spar city-winkels zullen elkaar volgens De Nooijer niet in de weg zitten. “Albert Heijn is een gewone supermarkt, met een ander assortiment. Spar city is een gemakswinkel. De eerste Spar ligt aan een compleet andere looproute. Mijn nieuwe winkel staat langs een drukke fietsroute richting het centrum. Je zult ook zien dat het assortiment anders is. We bieden in verhouding meer houdbare producten.”

De Nooijer is tevreden. “Dit is een unieke kans. Ik ben hier aan de slag gegaan met een stevig team, op een mooie locatie. Hier kan ik doorgroeien en mijn personeel ook. De opening ging goed. Consumenten kunnen de Spar uitstekend vinden. Ze liepen de eerste dag naar binnen alsof ze dat al jaren zo deden.”

Bron: Levensmiddelenkrant