Jumbo De Bresser houdt van ambachtelijke producten

ZO2Z Award: ‘Hard werken aan de vijfde versafdeling in de winkel’

BAARLE-NASSAU - De verkiezing van de ZO²Z award is voor Jumbo-ondernemer Bart de Bresser een mooi toetsingsmiddel om te kijken hoe hij het doet ten opzichte van zijn collega’s. “Er is altijd ruimte voor verbeteringen. Ik wil weten welke dit zijn en wat ik hieraan kan doen. Zelfstandige ondernemers doen het in de regel beter dan filialen. Ik wil mijzelf vergelijken met de beste ondernemers en mijn supermarkt vergelijken met de beste winkels”, aldus de ondernemer.

De Bresser heeft samen met zijn vrouw Katja een Jumbo in het Noord-Brabantse Baarle-Nassau. De supermarktondernemer is van origine slager. De liefde voor verse en ambachtelijke producten is hij bij Jumbo niet verloren. In zijn foodcorner met twintig zitplaatsen worden verse producten en gerechten ontwikkeld die nergens anders te krijgen zijn. Befaamd zijn z’n worstenbroodjes waarmee hij onlangs de finale bereikte in de verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. “De foodcorner moet mijn vijfde versafdeling worden. Met ultraverse, unieke en ambachtelijke producten waarmee ik vaker het cirkeltje rond wil maken. Dus ze niet alleen als producten verkopen, maar ze ook gebruiken als ingrediënt voor andere producten en gerechten in mijn foodcorner.”

De ambities van De Bresser reiken verder dan het uitbouwen van de foodcorner. Hoewel hij een dikke 7,5 haalde in het medewerkerstevredenheidsonderzoek van het Vakcentrum wil hij zich nog meer focussen op het personeelsbeleid. “Ik wil ook graag dat mijn medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen in de winkel. Dat geldt dus ook voor studenten die als bijbaantje achter de kassa zitten. Iedereen moet ruimte voor ontwikkeling krijgen. Een mooie ambitie, maar tegelijkertijd weet ik dat het niet altijd eenvoudig is om dat voor elkaar te krijgen”, zegt De Bresser.

Bron: Levensmiddelenkrant