Jumbo Rien Schot provinciewinnaar Zeeland

ZO2Z Award: ‘Titel geeft boost en maakt dat je nog beter je best doet’

NIEUWERKERK - Het is de klanten van de Jumbo in Nieuwerkerk niet ontgaan dat Rien Schot provinciewinnaar is in de strijd om de ZO2Z Award. “Ter ere van de titel hebben we vlak voor Koningsdag oranjekoeken uitgedeeld. Leuk voor de klanten en het geeft je een aanleiding om er aandacht aan te besteden. Zo’n overwinning geeft jezelf en de winkel een boost. Je gaat nog beter je best doen”, zegt Schot.

De komende tijd zal Schot nog meer activiteiten aangrijpen om de titel onder de aandacht te brengen. “Maar als Zeeuwen zijn we ook nuchter en bescheiden. Bovendien heeft iedereen gaven en tekortkomingen, die ons van bovenaf gegeven zijn, dus doen we dit wel op een gepaste manier.”

De ondernemer wil graag uitblinken met zijn personeel. “Wij stellen de klant centraal en dat heeft geresulteerd in een zeer goede klantenbeoordeling. Klanten worden in onze winkel op een professionele manier geholpen. Niet alleen bij het vinden van producten, maar ook bij het geven van advies. Wij luisteren goed naar de klant en bepalen aan de hand hiervan welke service-elementen wij toevoegen in onze winkel.”

Onderdeel van de titel provinciewinnaar ZO2Z Award is een gesprek met de commissaris van de Koning. Schot kijkt uit naar dit gesprek en heeft wel een paar onderwerpen die hij wil bespreken. “De bereikbaarheid van Zeeland is een heel belangrijk thema voor ons. Helaas gaan de plannen om de toegangsweg N59, die langs mijn winkel loopt, te verbreden van een tweebaans naar een vierbaansweg niet door. Dat zou een grote verbetering voor onze winkel en voor Schouwen-Duiveland zijn geweest. Temeer omdat een goede toegankelijkheid van grote invloed is op de werkgelegenheid in dit gebied en het behoud van jonge mensen in de regio. Dat zijn onderwerpen die ik heel graag onder zijn aandacht wil brengen.”

Bron: Levensmiddelenkrant