Beeld_persbericht_LidlxVoedselbank_10032023.jpg

Formules

Lidl doneert jaarlijks 600.000 kilo groente en fruit aan Voedselbank

UTRECHT – Supermarktketen Lidl gaat meer doneren aan de Voedselbank. Op het jubileumdiner waarbij 10 jaar samenwerking tussen beide organisaties werd gevierd, maakte Lidl bekend dat het jaarlijks 600.000 kilogram groente en fruit gaat doneren. Dat komt neer op 1,3 miljoen porties groente en fruit. Lidl heeft aangegeven de Voedselbank voor ene ongelimiteerd aantal jaren te blijven steunen.

Redactie |

Al sinds 2013 doneert de discounter groente en fruit uit de winkels dat aan het einde van de dag niet meer verkocht kan worden. Het bedrijf selecteert de producten die nog goed zijn en schenkt die aan de hulporganisatie. Op deze manier wordt het voedsel niet verspild. Lidl kan grotere hoeveelheden leveren omdat het haar logistieke processen heeft verbeterd en meer mankracht inzet.

Donaties
Lidl heeft ook een oproep gedaan aan haar leveranciers om bijvoorbeeld producten meteen door een fout label niet in de winkels verkocht kunnen worden, te doneren. Voedselbanken Nederland ziet de afgelopen tijd de vraag naar hulp toenemen en kan zowel goederen als gelddonaties gebruiken. Klanten van de supermarkt kunnen hun statiegeld doneren aan de Voedselbank. Afgelopen jaar was dat bedrag opgelopen tot 428.880 euro. Daarvoor werd op het jubileumdiner voor vrijwilligers van de Voedselbank een cheque overhandigd.

Bron: Levensmiddelenkrant