Lidl-Hyundai truck.png

Buitenland

Lidl France neemt eerste waterstofvoertuig in gebruik

NANTES – Lidl heeft in samenwerking met de Jacky Perrenot Group en Lhyfe haar eerste groene waterstofvoertuig in de Franse detailhandel in gebruik genomen. Deze lancering is een belangrijke stap in de energietransitie van Lidl.

Redactie |

Supermarktketen Lidl heeft het voertuig weten te realiseren in samenwerking met de Jacky Perrenot Group, ontwikkelaar en leider op de Franse transport- en logistieke markt, en Lhyfe, een Europese groep die zich toelegt op de energietransitie en producent en leverancier van groene en hernieuwbare waterstof. Sinds het begin van dit jaar is de vrachtwagen operationeel op het platform van Carquefou en levert het aan Lidl-supermarkten in de regio Nantes.

De nieuwe vrachtwagen is uitgerust met een brandstofcel van 100kW en heeft een bereik van 400 kilometer. Hij zal tanken bij het multi-energiestation in La Roche-sur-Yon, dat in december 2021 werd geopend, en wordt voorzien van 100% hernieuwbare groene waterstof door Lhyfe.

Inzet voor energietransitie
“We zijn trots dat we dit eerste groene waterstofvoertuig op de weg hebben gezet, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent in onze inzet voor de energietransitie”, zegt Xavier Pierre, hoofd Transport en Milieu bij Lidl France. “Deze samenwerking met Lhyfe en de Jacky Perrenot Groep is een concreet voorbeeld van ons verlangen om samen te werken met partners die onze waarden en ambitie delen.”

Bron: Levensmiddelenkrant