20230118_AmarantCaptures_BioBeurs_Preview_Print_10019.jpg Foto: BioNederland

Formules

Lidl kaas ‘biologisch product van het jaar’

EDE – Lidl 3 sterren Beter Leven-kaas is op de Biobeurs uitgeroepen tot ‘biologisch product van het jaar’, een prijs die is ingesteld door BioNederland. De vakjury riep het product tot winnaar uit nadat de vijf finalisten een korte pitch hadden gehouden. Op de tweede plaats eindigde ‘Ons ei, het ei van dichtbij’ van de Zwaanheuvelhoeve. De derde prijs en de publieksprijs ging naar Wisselwaar Muesli noten & zaden van Udea die geleverd wordt in een statiegeldpot.

Redactie |

Er werden bijna 14.000 stemmen uitgebracht op de 39 producten die waren ingezonden voor de Bio-productverkiezingen 2023. De vijf producten met de meeste stemmen gingen door naar de finale. “We hebben gekozen voor de biologische kaas van Lidl, omdat ze nog verder gaan dan biologisch. De impact die ze hiermee maken, het samen doen en de lat die ze nog hoger leggen voor zichzelf en de rest van de sector juichen wij enorm toe", zegt jury-lid en retaildeskundige Bart Fischer.

Samenwerking
Lidl is van mening dat alle partijen in de keten verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid, niet alleen de boer. De supermarkt verduurzaamt samen met de boer en gaat voor een langdurige samenwerking en een hogere prijs voor de producten. Hierdoor kan de boer werken aan een toekomstbestendig bedrijf.

De biologische kaas ligt sinds september in de schappen en voldoet aan de hoge eisen van het 3 sterren Beter Leven-keurmerk. De supermarktketen sluit niet uit dat ze ook andere zuivelproducten verder zullen verduurzamen.

Bron: Levensmiddelenkrant