Lidl maaltijdsalade.jpg

Formules

Lidl vervangt pasta en kip in maaltijdsalades

HUIZEN - Om van de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken, zijn vanaf nu de pasta maaltijdsalades van Lidl standaard gemaakt met volkorenpasta. Daarnaast introduceert de supermarkt een maaltijdsalade met een vervanger voor kip.

Redactie |

Chantal Goenee, adviseur duurzaamheid en gezondheid bij Lidl: "We zien dat gezondheid steeds belangrijker wordt voor onze klanten. Ook groeit de vraag naar vegetarische producten. Om op deze trends in te spelen én omdat we een duurzame en gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk willen maken, is vanaf deze maand de pasta in onze maaltijdsalades standaard volkoren en breiden we ons assortiment in vegetarische maaltijdsalades verder uit."

Structurele prijsverlaging vezelrijke producten
De prijs van de vegan maaltijdsalade ligt in lijn met de overige maaltijdsalades en heeft een Nutri-Score A. Zo wil Lidl laten zien dat duurzaamheid, gezondheid en betaalbaarheid hand in hand gaan. Lidl heeft in 2023 reeds een structurele prijsverlaging op haar vezelrijke producten doorgevoerd, waardoor een groot aantal gezondere keuzes blijvend net zo laag geprijsd zijn als het alternatief.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: