iStock-164852966.jpg

Formules

Lunchen achter bureau normaal voor helft Nederlanders

AMSTERDAM – Gezonde maaltijdbox Green Chef onderzocht lunch- en eetgedrag bij zo’n 1000 Nederlanders. De uitkomst drukt ons met de neus op de feiten. Stress bepaalt voor een groot deel hoe we onze lunch nuttigen. 49% eet een broodje voor het scherm.

Redactie |

“Geen tijd nemen voor je lunch is niet aan te raden”, licht diëtist bij Green Chef, Daniet Shachar toe: “Door te lunchen achter je bureau kom je niet tot rust en heb je minder aandacht voor je eten.” Green Chef, onderdeel van de HelloFresh Group, is een nieuwe maaltijdbox voor een gezonde leefstijl. Met 9 verschillende menuvoorkeuren wordt het volgen van een dieet makkelijk. Een team van gecertificeerde diëtisten stelt de recepten samen. 

Hoge stressfactor
Hoewel 45% van de ondervraagden gezond eten, juist bij stressvolle momenten, belangrijk vindt, geeft de helft van de vrouwen (49%) en meer dan een kwart van de mannen (27%) aan dat stress ervoor zorgt dat ze vaak ongezonde keuzes maken op het gebied van voeding. Shachar legt uit: "Door stress wordt het moeilijker om bewuste keuzes te maken, waardoor we sneller naar ongezond eten grijpen."

Verleidingen
Gezamenlijk lunchen met collega’s mag er dan bij inschieten, de verleidelijke ongezonde traktaties op kantoor zijn voor 37% van de vrouwen een heikel punt. Mannen hebben daar iets minder moeite mee. Desondanks eet twee op de vijf Nederlanders doordeweeks gezonder dan in het weekend, zegt het onderzoek. Twintig procent houdt hiermee in het weekend totaal geen rekening. Shachar tipt handig: “Heb je eten over van de dag ervoor? Neem dit mee naar kantoor als gezonde lunch.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: