E-commerce

Mogelijk vertrek van Zapp uit Nederland

AMSTERDAM – De opstelling van de gemeente Amsterdam, die eerder aangaf een verbod te gaan hanteren op dark stores in woonwijken, lijkt nu zijn eerste slachtoffer te maken. Flitsbezorger Zapp overweegt zich terug te trekken uit Nederland en geeft de gedwongen sluiting van twee dark stores in de hoofdstad en de aanhoudende onzekerheid over regelgeving als redenen daarvoor, aldus Het Parool. Zapp zou dit vandaag hebben bekendgemaakt in een mail aan alle medewerkers. Een definitieve beslissing over het vertrekt wordt waarschijnlijk volgende maand genomen.

Renée Salome |

Onlangs werd al bekend dat het van oorsprong Britse Zapp enkele honderden medewerkers zou ontslaan en haar activiteiten in verschillende Britse steden stopzet. En nu lijkt het er dus op dat Amsterdam volgt.

Niet afwachten
Bijna precies een jaar geleden ging Zapp van start in Amsterdam en was daarmee de vierde flitsbezorger die supersnel boodschappen ging bezorgen in Amsterdam, na Flink, Getir en Gorillas. De bedrijven groeiden snel, maar winstgevend zijn ze nog (lang) niet. Dat nekt nu in elk geval Zapp, dat weinig andere mogelijkheden dan vertrek zou zien en de vermoedelijke recessie die eraan zit te komen niet zou willen afwachten. De gedwongen sluiting van twee dark stores in Amsterdam en de onmogelijkheid nieuwe dark stores te kunnen openen in voor de flitsbezorger gunstige gebieden helpen ook niet.

Bron: Levensmiddelenkrant

2021-06-02_zapp_0912.jpg