NBC Blik Op Duurzaamheid_Eva_Jansen_kopbovenhetgraanveld.JPG

Fabrikanten

Nieuw platform moedigt innovaties bakkerijketen aan

WAGENINGEN – Er worden steeds meer duurzame initatieven gedaan in de bakkerijketen en om al die innovaties zichtbaar te maken en verdere ontwikkelingen te stimuleren is door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) het online platform Kop boven het graanveld in het leven geroepen.

Redactie |

Tijdens de kennissessie Blik op Duurzaamheid, georganiseerd door het NBC, werd het platform gelanceerd. Om gelijk duurzame initatieven in beeld te brengen zijn er negen initiatiefnemers geweest die in een video hun verhaal, trots én kwetsbaarheden delen. Dat past volgens de organisatie bij Kop boven het Graanveld, omdat het doel is om inspiratie te bieden voor sectorgenoten en afnemers, de samenwerking op te zoeken en van elkaar te leren. “Want er gebeurt al ontzettend veel en dat mogen we echt meer laten zien”, aldus innovatiestrateeg Eva Jansen, die namens NBC hielp om dit platform te bouwen.

Innovatieprijs
De negen initiatiefnemers maken kans op de innovatieprijs van 2023. Dat is een eerbetoon aan pioniers binnen de sector. Iedereen in de branche kan stemmen. De winnaar van de innovatieprijs wordt bepaald aan de hand van publieke stemmen en een onafhankelijke jury. Stemmen via het platform kan tot en met 10 november 2023. De winnaar wordt in week 46 bekendgemaakt. De winnaar wint de Innovatiestoel én ontvangt een Innovatiebudget van 2000 euro.

De kanshebbers zijn:
-              GraanGeluk
-              Het Graanschap
-              Suikerpasta van retourbrood
-              Schuld naar energieneutraal 
-              Borgesius op waterstof 
-              Tritordeum
-              Bakkersgrondstof
-              Circulariekoek
-              Nedertarwe

NBC wil duurzaamheid sectorbreed een zetje geven door mensen te verbinden, bijvoorbeeld tijdens de Blik op Duurzaamheid, duurzame innovaties in de schijnwerpers te zetten en door het delen van informatie en inspiratie.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops