Bus-whisky.jpg Foto: Bus Whisky

Introducties

Nieuwe Bus Whisky met eigen Schotse ruit

BUS – Bus Whisky brengt een nieuwe whisky op de markt, een vijf jaar oude single cask whiskey, gelagerd op tawny port vaten. Speciaal voor deze whisky is er een etiket ontwikkeld met een unieke Schotse ruit. Deze is gebaseerd op de oudste jurk van Nederland die is gevonden bij een archeologische opgraving bij het buurtschap Bus.

Redactie |

Deze bijzonder jurk met een felrode en blauwe ruit is 2800 jaar oud en werpt een nieuw licht op de geschiedenis van het buurtschap dat de thuishaven is van Bus Whisky. Bewoners hadden daar toen al een eigen onderscheidend ruitpatroon. Bus Whisky heeft deze ruit nu officieel laten registreren als ‘Bus Tartan’ bij The Scottish Register of Tartans in Edinburgh. De stoker heeft speciaal voor deze gelegenheid de stof laten weven bij de oudste en meest toonaangevende tartanweverij in de Schotse Hooglanden, LochCarron. Deze ruit siert ook de flessen van de nieuwe Bus Whisky.

De whisky is honderd procent een Nederlands product, of zoals Bus zelf zegt ‘van korrel tot borrel’. Het Brabantse bedrijf zegt een van de duurzaamste whiskystokerijen ter wereld te zijn en verbouwen hun eigen brouwgerst zonder kunstmest en pesticiden. Zelfs de zegel waarmee de flessen zijn gesloten is van bijenwas van de eigen imkerij. "We zijn enorm trots om onze nieuwste whisky te presenteren, die diep geworteld is in de geschiedenis van het buurtschap en onze toewijding aan erfgoed en duurzaamheid weerspiegelt," aldus Martijn Keesmaat, commercieel directeur van Bus Whisky. "Met elke slok van Bus Whisky kunnen liefhebbers genieten van een product dat respectvol is voor ons erfgoed en de natuur. Maar nog belangrijker: hij smaakt echt geweldig! Dit is een van de mooiste Bus releases tot nu toe."

De nieuwe whisky is vanaf week 13 verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en online.

Bron: Levensmiddelenkrant