vishuijs roden (16).jpg

Ondernemers

Nieuwe hygiënecode voor visdetailhandel

RIJSWIJK – De Nederlands visspecialisten in de detailhandel hebben een nieuwe hygiënecode in gebruik genomen. In de code staan de regels die moeten zorgen voor voedselveiligheid en hygiëne in de sector. De code is geschreven door inspectiebureau Houwers in opdracht van de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV).

Redactie |

De nieuwe hygiënecode was nodig om te voldoen aan de Europese wetgeving en de huidige tijd. In plaats van de 15 jaar oude code te herzien is er gekozen voor een geheel nieuw geschreven document. Hierin zijn voor het eerst zaken als online verkoop en bezorgen, kant-en-klare producten, maaltijdcomponenten en sushi opgenomen. "We zijn ontzettend trots dat we deze nieuwe code voor de sector konden ontwikkelen", zegt VNV-directeur Janneke Keuning. "Hiermee zorgen we ervoor dat de sector op de juiste manier te werk gaat en daarmee de voedselveiligheid kan garanderen."

Certificaat
Een andere moderne toevoeging is de nieuwe e-learning module. Deze is ook ontwikkeld door Houwers. "Deze e-learning heeft toegevoegde waarde. Het is een laagdrempelige en leuke manier om ondernemers en medewerkers mee te nemen in de nieuwe code. We hopen dat het goed wordt opgepakt zodat de sector de voedselveiligheid kan blijven garanderen. Als je de e-learning gebruikt en daarmee een certificaat behaalt, helpt dat bij een controle van de NVWA", zegt Keuning.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops