leentjes.png

Fabrikanten

Nieuwe producten Leentjes nu bij Coop en Plus

AMSTERDAM – Minder plastic in de supermarkt? Als het aan strooiselfabrikant Leentjes ligt in ieder geval wel. De producent van decoratie- en bakartikelen gooide eind 2023 haar assortiment volledig om en verving alle plastic verpakkingen voor een duurzamere kartonnen variant. En nu introduceert Leentjes in samenwerking met supermarkten Coop en Plus een volledig nieuw assortiment.

Na een proces van anderhalf jaar is het Leentjes gelukt om alle machines om te bouwen zodat ze met de kartonnen verpakkingen om kunnen gaan. Ook is er besloten om innovatieve doosjes met twee vakjes te gebruiken. En de lancering is succesvol gebleken. Marleen de Haan, eigenaar Leentjes: “Wij voelden al langere tijd het ongemak, dat we fantastische producten maken, maar nog steeds in plastic verpakt. Je kan dan als kleinere speler wachten tot de grootste speler in de markt een beweging maakt, maar liever nemen wij de lead. We hebben een geheel nieuw assortiment ontwikkeld in zowel twee-vaks strooi verpakkingen als nieuwe mini verpakkingen. Met onze vrolijke namen en typische Leentjes vormgeving knallen ze van het schap af en hebben ze een hoge pakkans voor de supermarkt klant.”

Samenwerking met supermarkten
Deze dubbele innovatie is volledig nieuw voor dit assortiment in de supermarkt, en dus sloegen Leentjes en supermarkten Coop en Plus de handen ineen om dit project te kunnen realiseren. Bart Kamerman van Plus: “Leentjes blijft de consument verrassen met een assortiment waar je wel blij van moét worden. De verduurzaming van verpakkingen, van plastic naar karton, die zij vorig jaar hebben ingezet ondersteunen wij van harte. Het past goed bij de visie van PLUS en Coop. En we pakken deze maand door, want aan het Leentjes assortiment worden maar liefst 11 nieuwe producten toegevoegd.”

Nieuw assortiment
In april introduceert Leentjes een geheel nieuw assortiment met 11 nieuwe producten. Strooisels als Zeediertjes mix, Hartjes, Dino Mix of Verrassing, waarbij de klant niet vooraf weet welke strooisels in het doosje zitten, zullen vanaf week 15 te vinden zijn in de schappen van vrijwel alle Plus en Coop filialen.

Bron: Levensmiddelenkrant