Nix & Kix Raspberry Rhubarb_2.jpg

Fabrikanten

Introducties

Nix & Kix nu ook verkrijgbaar bij Albert Heijn

AMSTERDAM - Na 1,5 jaar bij Jumbo verkrijgbaar te zijn geweest, breidt Nix & Kix haar marktaandeel in Nederland verder uit. Vanaf deze week is Nix & Kix verkrijgbaar bij Albert Heijn vestigingen door heel Nederland met de smaken Raspberry Rhubarb, Watermelon Hibiscus en Mango Ginger.

Redactie |

De opkomst van Nix & Kix benadrukt, volgens het jonge bedrijf, de trend naar een gezondere levensstijl. “Nederlanders zijn steeds bewuster bezig als het gaat om het drinken van suikerhoudende frisdranken. Zo is de consumptie van frisdranken het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald ten opzichte van de jaren daarvoor en geeft 75% van de frisdrankconsumenten aan bewust minder suiker te drinken", zo schrijft Nix & Kix. 

Verschuiving naar gezonde alternatieven voor frisdrank 
Volgens het Nationale Frisse Dranken Onderzoek 2023 tonen consumenten een groeiende voorkeur voor gezondere alternatieven, waarbij bijna driekwart van de frisdrankconsumenten aangeeft bewust minder suiker te drinken. Deze trend resulteert in een daling van 34,1% in calorie-inname via frisdranken, waters en siropen ten opzichte van 2012. Nix & Kix is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, bevat geen toegevoegde suikers en heeft daarmee een laag caloriegehalte waardoor het “een ideaal alternatief” is op frisdrank.

Verfrissend alternatief voor de borrel 
De trend naar een gezondere levensstijl wordt ook weerspiegeld in het groeiende aanbod van alcoholvrije dranken. Naast traditionele frisdranken winnen ook alcoholvrije cocktails aan populariteit. Het aantal volwassenen dat ervoor kiest om geen alcohol of beperkt alcohol te drinken, is toegenomen van 37,4% in 2014 naar 43,5% in 2022 en is sindsdien gestabiliseerd rond de 44%2. “Nix & Kix sluit naadloos aan bij deze trend door een alcoholvrij alternatief te bieden voor traditionele borrelmomenten. Dankzij de cayennepeper biedt Nix & Kix consumenten een verfrissende prikkel wat het drankje perfect maakt als alternatief op alcohol", aldus het bedrijf. 

Over Nix & Kix 
De drankjes van Nix & Kix zijn laag in calorieën, bevatten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen en zijn 100% vegan. Als B-Corp richten ze zich op transparantie binnen hun bedrijfsvoering en zetten ze in om hun CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Bron: Levensmiddelenkrant