No Fairytales reep en packshot.png

Introducties

No Fairytales introduceert drie gezonde tussendoortjes

AMSTERDAM – Voedselverbeteraar No Fairytales stapt in de markt van tussendoortjes met de introductie van repen in drie verschillende smaken. Het bedrijf vindt dat de voedingsindustrie meer verantwoordelijkheid moet nemen in het aanbieden van gezonde voeding.

Redactie |

De nieuwe repen zijn op basis van gepofte peulvruchten en krokante granen. Daardoor bevatten ze minder suiker en minder calorieën, maar wel meer vezels dan vergelijkbare producten. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken naturel, banaan en pinda pretzel.

Volgens No Fairytales zijn de producten in het tussendoorschap van de supermarkt lang niet zo gezond als consumenten soms denken. Op een lijst die is gepubliceerd door de Consumentenbond is te zien dat tussendoortjes voornamelijk een Nutri-Score halen van C of slechter. De repen van No Fairytales hebben alle drie de score A.

“De verantwoordelijkheid voor gezond eetgedrag wordt te veel bij consumenten gelegd. Die verantwoordelijkheid voor het aanbieden van gezonde voeding ligt bij de voedingsindustrie en de overheid. Je eetgedrag aanpassen is moeilijk. Daarom moeten we naast voedselverbetering inzetten op educatie. We gaan graag met partijen in gesprek”, vindt oprichter van No Fairytales Bernadette Kooijman.

Bron: Levensmiddelenkrant