klein.jpg

Fabrikanten

Introducties

Optimel lanceert productlijn met extra eiwitten

AMERSFOORT – Optimel heeft een nieuwe productlijn aan het assortiment toegevoegd. Optimel Proteïne is de eerste range drinkyoghurts en yoghurtvariaties met extra proteïne. Het merk wil hiermee de consument een bron van eiwitten aanbieden in een grootverpakking.

Redactie |

José van de Water, brand manager Optimel bij FrieslandCampina, over de introductie: “Optimel staat bekend om de lekkere en gezonde producten, met 0% vet en zonder toegevoegde suikers. Bij de ontwikkeling van een product met extra proteïne stond dit dan ook voorop. Zo zijn we er uiteindelijk in geslaagd een frisse en fruitige productlijn vol van smaak, met extra eiwitten te creëren, die door de consument uitvoerig getest en goedgekeurd is. Daarbij hebben we bewust gekozen om de Proteïne drinkyoghurt in de voordelige multi-serve verpakking uit te brengen, om het de consument zo makkelijk mogelijk maken hun bestaande eetgewoontes te handhaven, maar dan met meer eiwitten.” 

Varianten
Het Proteïne-assortiment van Optimel bestaat uit twee drinkyoghurts in de smaken Peer Perzik en Aardbei Banaan, en twee yoghurtproducten in de smaken Perzik Passievrucht en Bosbes Vanillesmaak. Naast de bijna dubbele hoeveelheid eiwitten*, bevatten de proteïneproducten 0% vet en geen toegevoegde suikers, zoals gebruikelijk binnen het Optimel-assortiment. 

Verkoop
Vanaf maandag 29 april zijn de Optimel Proteïne-producten te vinden bij Jumbo, Hoogvliet, Dirk, Dekamarkt en Poiesz. Daarna volgen Albert Heijn en Plus. Optimel Proteïne drinkyoghurt komt in een verpakking van 1 liter en bevat 60 gram eiwitten per pak (adviesprijs €2,49). De yoghurtproducten komen in een pot van 450 ml met 38 en 39 gram eiwitten (adviesprijs €2,59).

*De proteïne drinkyoghurts en yoghurtvariaties bevatten bijna twee keer zoveel eiwitten als de reguliere Optimel drinkyoghurts en de magere yoghurtvariaties literverpakkingen.

Bron: Levensmiddelenkrant