elektronisch schaplabel.jpg Ook in Nederlandse supermarkten zijn digitale schaplabels in gebruik

Buitenland

Papieren schaplabels in de ban

AUCKLAND – De Countdownwinkel in het Nieuw-Zeelandse Papatoetoe is de honderdste Countdown/Woolworthsvestiging die is overgestapt op elektronische schaplabels. Dit maakt een einde aan een enorme hoop papierverspilling. Bovendien maakt de overstap naar digitale schapetiketten het maken van prijs- en ticketfouten aanzienlijk kleiner.

Yentl Bocxe Strik  |

De mijlpaal van de honderdste winkel betekent dat er meer dan 1,2 miljoen elektronische schaplabels in gebruik zijn genomen in de Countdown/ Woolworths-winkels. Ook staan er nog 33 van deze winkels op de planning voor conversie naar Electronic Shelf Labelling in het eerste half jaar van 2024.

Foutenmarge verkleinen
Jason Stockill, director of stores van Woolworths Nieuw-Zeeland zegt: “Het is van cruciaal belang dat de retailer zijn prijzen in het schap goed hanteert en dat de introductie van elektronische schaplabels daar een belangrijk onderdeel van is.” Hij vervolgt: “Ons team werkt heel hard en besteedt veel zorg aan de overstap om dit te bereiken, maar onze winkels zijn drukke plaatsen en we hebben duizenden producten die op elk moment in de aanbieding zijn – dus helaas gebeuren er fouten. Of het nu gaat om een papieren ticket dat niet op zijn plaats zit of een gemiste ticketwissel, we weten dat er fouten optreden en dat is voor ons onaanvaardbaar, daarom investeren we in elektronische schaplabels en zetten we ons in om het goed te doen.”
In Nederland was Hoogvliet de eerste foodretailer met digitale schaplabels. Inmiddels gebruiken meerdere formules die.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.