Lay's chips in PepsiCo fabriek.JPG De chips worden gebakken in de fabriek in Broek op Langedijk. Foto: PepsiCo

Fabrikanten

PepsiCo kondigt verbeterd chipsassortiment aan

UTRECHT – PepsiCo, moederbedrijf van Lay’s chips, heeft vandaag de productlancering aangekondigd van aangepaste recepten voor een groot deel van Lay’s aardappelchipsproducten. De chipsvarianten naturel, paprika, patatje joppie en bolognese zullen 25% minder zout bevatten dan vergelijkbare chips van andere aanbieders.

Redactie |

Met de verandering wil PepsiCo een positieve bijdrage leveren aan het minder consumeren van zout door Nederlandse consumenten. Ook wil het bedrijf op deze manier bewustere snackopties creëren, zonder dat het ten koste gaat van de smaak van de producten. Dit wordt gerealiseerd door een innovatieve toepassing van zoutdeeltjes, zorgvuldige ingrediëntenselectie en de kracht van aroma. In 2011 lukte het Lay’s al eerder om een 25% zoutreductie te verwezenlijken.

Duurzaamheid
Verder zet PepsiCo zet ook al langer in op verduurzaming van het chips-productieproces. Via het PepsiCo Sustainable Farming Program gebruiken de aardappeltelers een regeneratieve landbouwtechnologie om de kwaliteit van de grond te herstellen en het waterverbruik en de CO₂-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Ook wordt het bakproces in de chipsfabriek in Broek op Langedijk verduurzaamd. PepsiCo bouwt daar samen met Eneco een energieproject waarbij begin 2025 de Lay’s chips voor een groot deel gebakken zal worden door schone energie uit wind en zon die naast de fabriek wordt opgeslagen. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van PepsiCo Positive, een strategisch transformatieplan van PepsiCo gericht op duurzame veranderingen in de bedrijfsvoering.

Bron: Levensmiddelenkrant