picnic.jpg

Formules

Picnic opent tweede gerobotiseerde dc

DORDRECHT – Online supermarkt Picnic heeft deze week zijn tweede gerobotiseerde distributiecentrum geopend. Aan het nieuwe dc in Dordrecht is twaalf maanden gewerkt en sluit aan op Picnic’s strategie om meer gerobotiseerde distributiecentra te bouwen.

Redactie |

Het nieuwe distributiecentrum, gelegen op Distripark Dordrecht, heeft een oppervlakte van 26.000 vierkante meter en biedt op termijn werkgelegenheid aan zo’n 500 mensen. De software is verder ontwikkeld aan de hand van lessen die zijn opgedaan bij het dc in Utrecht.

Efficiënt
Frederik Nieuwenhuys, medeoprichter Picnic, noemt het centrum een volgende stap in de verbetering van Picnic’s technologie. “Hiermee zetten wij opnieuw een innovatieve stap in onze fulfillment-technologie en met dit nieuwe design kunnen we ook in bepaalde regio’s in Duitsland aan de slag. Sinds onze start in 2015 hebben we ons plan gevolgd om steeds meer zelf ontwikkelde gerobotiseerde distributiecentra te openen om zo efficiënt mogelijk te werken. Daardoor kunnen we de kosten laag houden en de boodschappen gratis thuis bezorgen”, vertelt Nieuwenhuys. Het eerste gerobotiseerde distributiecentrum van Picnic in Duitsland opent binnenkort in Oberhausen.

Bron: Levensmiddelenkrant