Formules

Ondernemers

Picnic start bezorging in Emmen

EMMEN – Online supermarkt Picnic start met de levering van boodschappen in de regio Emmen. Met de uitbreiding in de grootste gemeente van Drenthe bereikt de flitsbezorger ruim 37.000 huishoudens. Naast de bezorging in Emmen, gaat Picnic ook bezorgen in de plaatsen Emmer-Compascuum, Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam, Erica, Zwartemeer, Veenoord, Nieuw-Dordrecht en Zandpol.

Yentl Bocxe Strik  |

Een derde van de huishoudens in de regio Emmen bestaat uit (jonge) gezinnen. Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, vermoedt dat voor hen Picnic een uitkomst zal zijn. “De regio Emmen is een typisch Picnic-gebied. Ouders komen altijd tijd tekort. Ze racen van werk naar school, opvang en clubjes. Dan is het heel fijn als die stop bij de supermarkt overgeslagen kan worden en de boodschappen thuis worden bezorgd, op een moment dat het jou uitkomt”, aldus Muller.

Hub
Picnic bezorgt de boodschappen vanuit een centraal gelegen distributiepunt, een zogeheten ‘hub’. De bezorghub is gevestigd aan de Vasco da Gamastraat in Emmen en beslaat een oppervlakte van 5.067 vierkante meter. Dagelijks zullen vanuit dit punt zeven elektrische bezorgauto’s de boodschappen in de regio leveren. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst via de Picnic-app. “Eenmaal op de wachtlijst wordt iedereen gefaseerd toegelaten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller. Inmiddels staan circa 1.500 mensen op de wachtlijst.

Vorige maand begroette Picnic de miljoenste klant, verdeeld over meer dan 170 plaatsen in Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant

picnic-hub-emmen_2022.jpg