Pieter Pot glazen pot weckpot.jpg

Formules

Pieter Pot maakt doorstart

ROTTERDAM – De verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot maakt een doorstart. Daarover heeft het bedrijf overeenstemming bereikt met de curator. Met de onlangs beëindigde crowdfundingsactie is er genoeg geld opgehaald om dat te realiseren.

Redactie |

Voor klanten die in een eerdere actie nog tegoeden en statiegeldpotten hadden staan is het goed nieuws. In het doorstartplan zullen de ‘oude’ tegoeden weer worden teruggezet waardoor klanten hiermee weer kunnen afrekenen. Samen met leveranciers en partners worden plannen gemaakt over de toekomst. “We zullen nu eerst de communicatie met onze klanten oppakken, onze voorraden gaan aanvullen en alle systemen goed inrichten. De ambitie is om in maart onze online winkel weer te openen”, aldus Jouri Schoemaker, oprichter van Pieter Pot.

Steun
“De steun van onze klanten en community was het afgelopen half jaar overweldigend, ondanks alle tegenslagen die we hadden”, zegt Schoemaker. “Met onze succesvolle crowdfunding-campagne hebben we enorm vertrouwen in de toekomst. Dit bewijst weer hoe graag Nederland een voorbeeld geeft als het gaat om de transitie naar circulaire verpakkingen. Ons omgekeerde businessmodel – waarbij alle operationele stappen zijn uitbesteed en we dus een zeer klein team nodig hebben met lage vaste kosten – stelt ons in staat om op kleine schaal financieel gezond te worden. Er zijn een hoop lessen geleerd in de afgelopen jaren. Het bleek niet makkelijk om een systeem te veranderen met een nog niet eerder bewezen bedrijfsmodel. 2024 zal het jaar worden dat de eerste verpakkingsvrije supermarkt op landelijke schaal winstgevend wordt.”

“Als curator is het mijn taak om te zorgen dat er zo min mogelijk maatschappelijke schade ontstaat door een faillissement”, zegt curator Maria Bowmer. “Met deze doorstart wordt gezorgd dat de verpakkingsvrije missie van Pieter Pot wordt doorgezet, werkgelegenheid zo veel mogelijk wordt behouden en klanten zo min mogelijk worden benadeeld. Helaas is er bij een faillissement altijd sprake van schade voor crediteuren en leveranciers. Dat is ook bij een doorstart niet te voorkomen.”

Het hele dossier over Pieter Pot vind je hier.

Bron: Levensmiddelenkrant