Formules

Plus hangt suikermeter in ontbijtschap

UTRECHT– Na een caloriemeter in het frisdrankschap en een vezelmeter bij brood, heeft Plus nu ook een suikermeter in het schap met ontbijtgranen geplaatst. De supermarktketen wil hiermee consumenten helpen bewustere ontbijtkeuzes te maken.

Marije de Leeuw |

Op de suikermeter kunnen klanten zien hoeveel suiker er in ontbijtgranen is verwerkt. Staat er een blauw logo bij een product? Dat betekent dat er voor 0-16 gram suiker inzit. Geel staat voor 16,1-22 gram en oranje voor meer dan 22 gram suiker.

Productsamenstelling
Op productniveau heeft Plus ook een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is de productsamenstelling van de Plus Krokante muesli’s verbeterd. Daarnaast zijn de vrolijke figuren en letters van de Choco Jumpers en de Honing Ringos van 300 gram gehaald. Dit zijn namelijk minder gezonde ontbijtproducten, verklaart de supermarktketen.  

Schoolontbijt
Om het belang van een goed ontbijt verder te promoten is Plus– samen met een aantal andere Superunieleden – ook nog eens partner geworden van het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, van 6 tot en met 10 november 2017, ontvangen zo’n 2.800 basisscholen gezonde ontbijtpakketten en lesmateriaal op school om zo ruim 560.000 kinderen bewust te maken van een goed ontbijt. De formule ondersteunde het Schoolontbijt al; met dit partnership rolt de supermarkt deze ondersteuning verder uit in heel Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant

suikermeter_ontbijtgranen-a900x525.jpg