Snellader PLUS Klazienaveen met PowerGO.jpg Links: Paul Sieljes, rechts Thomas Bosman bij de eerste snellader bij PLUS in Klazienaveen. Foto: Martijn Heemstra.

Formules

Plus in zee met PowerGo voor snellaadpalen bij winkels

UTRECHT – In Klazienaveen zijn de eerste snelladers voor klanten bij een Plus-supermarkt in gebruik genomen. Klanten kunnen tijdens het boodschappen doen hun elektrische auto opladen met een maximum laadsnelheid van 320 kilowatt.

Redactie |

Door de hoge laadsnelheid van de laadpalen van PowerGo zal in de meeste gevallen de auto zijn opgeladen tijdens het boodschappen doen. De stroom die de palen levert, is afkomstig van Nederlandse duurzame zonne-energie. PowerGo werkt met een systeem dat energie tijdelijk opslaat in een geïntegreerd batterijsysteem. Op deze manier wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast. Door van dit systeem gebruik te maken, kan PowerGo een locatie al binnen een paar maanden opleveren waar de wachttijd voor plaatsing van snelladers als gauw anderhalf tot twee jaar is.

Tarieven
De prijs die de klant voor de energie betaalt, wordt bepaald via dynamische laadtarieven. De tarieven zijn gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. Door gebruik te maken van de PowerGo Charge app kan de klant zien wat hij betaalt en zo kiezen voor momenten dat er veel en schonere energie beschikbaar is waardoor de prijs daalt en het opladen goedkoper wordt. Voor het betalen kan de klant gebruik maken van de app of een laadpas. Bij de laadpalen is ook een betaalterminal geplaatst zodat ook met een pas, telefoon of smartwatch kan worden betaald.

Thomas Bosman, procesmanager duurzaam vastgoed van Plus: "Bij Plus werken we aan de verduurzaming van onze winkels en distributiecentra met als doelen energiebesparing, CO2-reductie en verantwoord materiaalgebruik. Samen met PowerGo helpen we onze klanten om de uitstoot te verminderen door boodschappen doen en het opladen van hun auto te combineren. De eerste snellader is nu actief en Schoonebeek volgt snel. Hierna willen we blijven uitbreiden en zijn we blij met de interesse van onze ondernemers om laadinfrastructuur te realiseren bij hun winkels."

Trots
Paul Sieljes, head of operations van PowerGo: “We zijn trots dat de eerste locatie zo snel in gebruik is genomen. Het is een zeer goede start van onze samenwerking met Plus. Bij PowerGo laden klanten op met 100% duurzame zonne-energie, afkomstig van Nederlandse zonneparken van moederbedrijf PowerField. We zoeken altijd naar de meest efficiënte, duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing. Deze projecten zijn daar wederom een goed voorbeeld van. We kijken er naar uit om samen met Plus dit duurzame snellaadnetwerk uit te rollen, waarbij we de klant vooropzetten.”

Bron: Levensmiddelenkrant