Formules

Plus opnieuw genomineerd voor transparantieprijs

UTRECHT - Plus is dit jaar opnieuw genomineerd voor de Kristal-prijs. De prijs is een waardering voor de meest transparante MVO-jaarverslaggeving en heeft als doel het belang van transparantie te benadrukken. Het thema van de Kristalprijs 2022 is ‘Transparantie over impact van en op mensenrechten in het licht van mondiale uitdagingen’.

Yentl Bocxe Strik  |

De supermarktketen is niet onbekend met de Kristal-prijs. In 2018 viel Plus al in de prijzen wegens haar transparante, maatschappelijke verslaggeving.
De supermarktketen reageert verheugd op de nominatie op haar LinkedIn-kanaal: “Bij PLUS vinden we dat elke speler in de keten moet kunnen werken in goede arbeidsomstandigheden en recht heeft op een eerlijke prijs. We zetten daar steeds nieuwe stappen in.”

Transparantiebenchmark

De prijs is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBHA), en wordt op basis van de Transparantiebenchmark uitgereikt aan het bedrijf met de beste Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-verslaglegging.

Jury
Een 3-koppige vakjury, bestaande uit voorzitter Monika R. Milz, Martin Hoogendoorn en Petri Hofsté, zal de uiteindelijke Kristal-prijs winnaar op 29 november bekend maken.

Bron: Levensmiddelenkrant

plus-nieuw.jpg