Afbeelding uitreiking BREEAM-NL certificaat.jpg Tony Vendrig, Annemarie van Doorn en Björn Bertrand (Foto: Plus)

Formules

Plus wordt beloond voor duurzaam DC

UTRECHT – Plus heeft voor haar nieuwe distributiecentrum in Oss een BREEAM-NL certificaat ontvangen met de hoogste kwalificatie: Outstanding. Dat heeft de formule te danken aan het gebruik van duurzame materialen, installaties en beheerprocessen.

Redactie |

Björn Bertrand, vastgoeddirecteur bij Plus, reageert op het ontvangen van het BREEAM-NL certificaat: “Investeren in duurzaamheid speelt een grote rol bij onze vastgoedprojecten. Zo wordt bij DC Oss gebruikgemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting en duurzame materialen als FSC-hout. Duizenden infiltratiekratten in de grond zorgen voor een goede waterberging. De ruim 11.000 zonnepanelen zorgen voor duurzame energieopwekking. Ik wil al onze bouwpartners die het mogelijk hebben gemaakt deze hoogste duurzaamheidsstandaard te behalen hier erg voor bedanken.” 
Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum ontvangt een groot deel van de PLUS supermarkten hun kruidenierswaren.

Water
“Plus laat zien dat zij duurzaamheid serieus neemt en een heel duurzaam gebouw neerzet. Met name op het thema ‘water’ is dit gebouw een voorbeeld voor de sector”, aldus Annemarie van Doorn, algemeen directeur van Dutch green Building Council. Zij heeft het certificaat overhandigd aan Björn Bertrand en Tony Vendrig, supply chain directeur bij Plus.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: