Shoppingaward_PLUS.jpg

Formules

Publieksprijs beste Webwinkel en nieuw e-commerceplatform voor Plus

UTRECHT – Bij de Shopping Awards in Noordwijk is Plus gekozen als beste webwinkel in de categorie supermarkten. Op hetzelfde moment lanceert de supermarkt een nieuw platform voor plus.nl met bijbehorende app waarmee een toekomstbestendig e-commerceplatform met meer flexibiliteit, functionaliteit en stabiliteit wordt neergezet.

Redactie |

Head of digital & e-commerce Stephan Bosman zegt: “De award is een prachtige waardering van de consument voor ons als Plus, onze ondernemers en onze supermarktmanagers.” Bosman vervolgt: “De uitreiking van de award valt min of meer samen met de introductie van ons nieuwe platform. Met de groei van het aantal winkels en daarmee het aantal ophaal- en bezorgpunten, anticiperen we op een toenemende vraag naar omnichannel winkelen van zowel bestaande als nieuwe klanten van Plus. Dit nieuwe platform stelt ons in staat om in de toekomst nauwkeuriger in te spelen op hun behoeften.” 

IT-architectuur
Arvid Nieuwsma, head of product vult aan: "We hebben bij deze ontwikkeling actief samengewerkt met onze ondernemers en onze klanten en op basis van hun feedback klantfunctionaliteiten opnieuw opgebouwd en geoptimaliseerd. Niet alleen de website en app zijn aan de voorkant vernieuwd, maar ook diverse achterliggende systemen binnen onze IT-architectuur. Zo creëren wij een totaallandschap waarmee wij sneller onze technologie kunnen doorontwikkelen. Ons totaallandschap is daarbij gebaseerd op composable commerce.”

Een van de eerste in Europa
Volgens Plus is de flexibiliteit in het faciliteren van klantwensen op winkelniveau behouden doordat er is gekozen voor een combinatie van headless- en composable architectuur. Nieuwsma: “Als wij later dit jaar bijvoorbeeld willen inzetten op bredere diversiteit in promo-uitingen op winkelniveau, dan kunnen wij een applicatie simpel en snel vervangen in het landschap zonder dat wij het risico lopen op instabiliteit van de corebusiness.” De foodretailer is een van de eerste in Europa die deze combinatie van headless en composable heeft geïmplementeerd.

Het nieuwe platform is in samenwerking met een grote groep leveranciers tot stand gekomen met input van zowel ondernemers als een klantengroep.


Bron: Levensmiddelenkrant