RDM_Rendang_Pulled Pork_RESIZED.jpg Rendang met pulles pork van Redefine Meat

Introducties

Redefine Meat producten nu ook voor consumenten

BEST – Producent van plantaardige vleesvervangers Redefine Meat brengt zijn producten nu ook op de consumentenmarkt. Vanaf 29 november zijn zes producten te koop bij Albert Heijn en online supermarkt Crisp. Gelijktijdig met de lancering in Nederland zijn de producten ook te verkrijgen bij de Britse online supermarkt Ocado.

Redactie |

Rene van den Cruijsem, country director Benelux van Redefine Meat, zegt: "We waren op zoek naar retailpartners die niet alleen ons nieuw-vlees altijd en overal direct aan consumenten konden leveren, maar die ook onze visie over de toekomst deelden. Beide retailers moedigen hun klanten aan om bewuster en duurzamer te kopen en bieden tegelijkertijd heerlijke producten van hoge kwaliteit. Dit betekent dat we op één lijn zitten, zowel op als buiten het bord. De grootste hindernis voor de acceptatie van plantaardig vlees is en blijft de kwaliteit en veelzijdigheid van het product. Gezien ons succes in foodservice geloven we dat we met onze fantastische mix van productkwaliteit en -variëteit het retailsegment op grote schaal zullen ontwrichten."

Retail_Fan Packshot_Portfolio_Front.jpg De zes consumentenproducten van Redefine Meat

De producten van Redefine Meat zijn 100% plantaardig en worden gemaakt met duurzaam ingekochte ingrediënten zonder genetische gemodificeerde organismen (GGO) en cholesterol. Volgens het bedrijf hebben de vleesvervangers dezelfde smaak, textuur en sappighied als dierlijk vlees.

Twee jaar geleden werd het merk opgericht en worden de vleesvervangers gebruikt in meer dan 750 restaurants in de Benelux. Ron Blaauw, een Michelin-sterrenchef die sinds 2021 Redefine Meat in zijn restaurants serveert, zegt: “Ik denk dat Redefine het meest dichtbij komt bij de ultieme smaakbeleving en ook mondbeleving van vlees dan welke andere partij die ooit.”

Bron: Levensmiddelenkrant