bread-4183225_1920.jpg

Fabrikanten

Reorganisatie Zeelandia veroorzaakt 'slechts' 33 gedwongen ontslagen

ZIERIKZEE - Zeelandia kondigde afgelopen november een reorganisatie aan. Nu maakt het Zeeuwse familiebedrijf bekend wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse vestiging in Zierikzee. Er verdwijnen in totaal 89 arbeidsplaatsen, maar het aantal gedwongen ontslagen blijft beperkt tot 33.

Redactie |

Vanwege de sterk veranderende Europese markt voor bakkerijgrondstoffen ziet de directie van Zeelandia geen andere mogelijkheid dan te reorganiseren. Na een positief advies van de ondernemingsraad heeft de directie een definitief besluit genomen.

In totaal komen bij het Zeeuwse familiebedrijf 89 van de 454 arbeidsplaatsen in Nederland te vervallen. Een groot deel daarvan wordt opgevangen door natuurlijk verloop en het niet invullen van vacatures. Hierdoor blijft het aantal gedwongen ontslagen beperkt tot 33. De betrokken medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Voor hen is een sociaal plan afgesproken met de ondernemingsraad en vakbonden dat zich richt op begeleiding naar nieuw werk.

De directie laat weten het afscheid van toegewijde medewerkers te betreuren, maar deze reorganisatie is volgens hen noodzakelijk voor een bestendige toekomst. Ceo Frans van Luijk: "De beslissing om tot deze reorganisatie over te gaan was geen gemakkelijke. Maar zij is essentieel om ons bedrijf te versterken en voor te bereiden op een duurzame toekomst.”

Van Luijk laat weten dat Zeelandia zich verantwoordelijk voelt voor een goede begeleiding van de werknemers die moeten vertrekken. “We zijn dankbaar voor de constructieve samenwerking met de ondernemingsraad en de vakbonden tijdens dit proces. Wij willen de betrokken medewerkers actief helpen om nieuwe mogelijkheden te vinden buiten Zeelandia. Hiertoe zijn wij met de ondernemingsraad en de vakbonden een goed sociaal plan overeengekomen."

Bron: Out.of.Home Shops / Levensmiddelenkrant