hscbarendrecht1.jpg

E-commerce

Robots shoppen in nieuwe Home Shop Center van Albert Heijn

BARENDRECHT – De boodschappen die Albert Heijn-klanten bestellen voor aflevering thuis, komen vanaf volgende week uit een spiksplinternieuw distributiecentrum in Barendrecht. In dit Home Shopping Center (HSC) zorgen robots voor de geautomatiseerde verzameling van houdbare producten. Om de bestelling compleet te maken voegen medewerkers daar de verse producten aan toe.

Redactie |

Wekelijks worden er 45.000 bestellingen verzorgt vanuit het nieuwe HSC. Driehonderd robots vullen razendsnel de blauwe kratten waarin de boodschappen worden afgeleverd bij klanten. Om de bestelling compleet te maken voegen medewerkers daar de verse producten aan toe. "Als grootste e-commerce speler in supermarktland zet Albert Heijn in op innovatie, groei en duurzaamheid”, vertelt Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn. “We zoeken hierbij continu naar de nieuwste technologieën om slimmer en efficiënter te kunnen werken. Ik ben trots op de nieuwe stap die we in ons HSC in Barendrecht zetten. Hiermee boren we weer een nieuwe mogelijkheid aan om te blijven groeien met e-commerce, rekening houdend met de krapte in de arbeidsmarkt."

hscbarendrecht7.jpg

Ondertussen is in Zwolle de bouw gestart van het volgende gemechainseerde HSC. Volgens planning moet deze halverwege 2024 operationeel zijn.

Bron: Levensmiddelenkrant