Ruud van Erp-NVB.jpg

Fabrikanten

Ruud van Erp voorzitter NVB

WAGENINGEN – Ruud van Erp is benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB). Van Erp is gekozen uit dertien kandidaten. Hij volgt Joost Rekker op die wel aanblijft als bestuurslid. Van Erp is al sinds 2000 werkzaam in de bakkerijbranche. In dat jaar startte hij bij Délifrance. Van 2017 tot 2022 was Van Erp algemeen directeur bij Pré Pain in Oldenzaal.

Redactie |

“Ruud is een verbinder puur sang en heeft jarenlange ervaring in directies van bakkerijen en het besturen van brancheorganisaties in de bakkerij en voedingsmiddelensector”, zo vertelt directeur Wim Kannegieter, namens het NVB-bestuur. “Wij zochten iemand met uitgebreide kennis van de branche en gevoel voor actuele vraagstukken, maar die tegelijkertijd niet verbonden is aan een industriële bakkerij.”

“Binnen de bakkerijsector zijn er tijden geweest met veel wantrouwen, weinig samenwerking en daarmee ook geen weerwoord op het moment dat er een incident was”, zegt Van Erp. “Ik focus graag op wat we gemeenschappelijk hebben en dat zijn onze mooie producten, het proces én de mensen. Ik ben ervan overtuigd dat we daar gezamenlijk kunnen optrekken, zonder de verschillen tussen ambacht en industrie uit het oog te verliezen. Daarnaast vragen thema’s als duurzaamheid en transparantie om meer samenwerking door de keten.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops