1720439765510.jfif Thibaud van der Steen (No Waste Army) en Jouri Schoemaker (Pieter Pot); Foto: No Waste Army

Ondernemers

Samenwerking No Waste Army en Pieter Pot

ROTTERDAM – Online verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot is een samenwerking aangegaan met de strijders tegen voedselverspilling van No Waste Army. Het eerste product dat gaat worden verkocht in de glazen potten van Pieter Pot zijn zoeteaardappelchips.

Redactie |

No Waste Army koopt bij boeren producten op die niet aan de cosmetische eisen van de supermarkten voldoen. Daarvoor betaalt het bedrijf de boer een eerlijke prijs en maakt van de producten weer andere houdbare producten die worden verkocht via een boodschappenbox. Door de samenwerking met Pieter Pot, die producten in haar online supermarkt aanbiedt in herbruikbare glazen statiegeldpotten, is er een nieuw verkoopkanaal bij gekomen.

De zoeteaardappelchips die de spits afbijten zijn door No Waste Army gemaakt van zoete aardappelen die gekocht zijn van De Polderjongens. Die hadden een overschot van ongeveer 50.000 zoete aardappelen. Normaal zouden die zijn vernietigd of voor een lage prijs worden verkocht als veevoer. Dankzij de samenwerking tussen De Polderjongens, No Waste Army, Pieter Pot en Floor Foods liggen er nu zoeteaardappelchips klaar voor de consument en lijden de boeren geen groot verlies.

Bron: Levensmiddelenkrant