GIESSEN – Schouten Europe, fabrikant van vlees- en visvervangers, introduceert een volledig nieuwe plantaardige tonijn. Het is speciaal ontwikkeld voor brede toepassing en kan gebruikt worden in onder meer smeer- en maaltijdsalades, wraps en kant-en-klaarmaaltijden en als topping op pizza of flammkuchen.
De nieuwe plantaardige tonijn is een ontwikkeling van het product dat Schouten een aantal jaren geleden op de markt bracht. “We hebben een grote verbeterstap weten te zetten in de textuur en de smaak”, vertelt Annemiek Vervoort, product manager bij Schouten. “We verwachten dat het nieuwe product nog beter voldoet aan de verwachtingen van de consument. Veel tonijnsoorten worden zwaar bevist en sommige, zoals de blauwvintonijn, worden zelfs met uitsterven bedreigd. Onze nieuwe plantaardige tonijn heeft dezelfde structuur en smaak als echte tonijn. Je kunt het direct koud eten, waardoor het meteen klaar is voor gebruik. Zo kan iedereen op een verantwoorde manier blijven genieten van de smaak van tonijn.”
Nabootsen
Er wordt bij Schouten actief gewerkt aan de Classics-lijn, producten die vlees of vis nabootsen. “We zijn ervan overtuigd dat wanneer we deze producten verder kunnen verbeteren, dat dit de consumentenacceptatie zal vergroten. Want waarom zou je een product dat minimaal net zo lekker, gezonder, duurzamer en goedkoper is, niet vaker eten”, aldus Vervoort.
Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. Het bedrijf vermarkt één van de meest uitgebreide en gevarieerde assortimenten ter wereld en levert haar producten, voornamelijk onder private label, in meer dan vijftig landen. Ook ontwikkelt het bedrijf veel producten op basis van klantvraag. Sinds 2021 produceert het bedrijf ook vervangers voor vis.
Bron: Levensmiddelenkrant