IMG-20240628-WA0009.jpg Foto: XXL Nutrition

Formules

Shop-in-shop XXL Nutrition in Jumbo Roemer

HEEMSKERK - Jumbo Roemer heeft een nieuwe shop-in-shop van XXL Nutrition in geopend. De supermarkt was de eerste en tegelijkertijd de grootste in het aanbieden van supplementen en sportvoeding van XXL Nutrition van René van der Zel. De shop-in-shop staat op de plek van de voormalige servicebalie.

Nanja Pol |

Eigenaar Laurent Roemer: “We waren zo’n vijf jaar geleden al de eerste supermarkt met producten van XXL Nutrition, en met het grootste assortiment. Maar er was geen plek voor de drieduizend artikelen van het merk. Omdat de servicebalie moest verdwijnen vanwege het verbod op verkoop van tabak in de supermarkt, kwam er plek vrij om er deze invulling aan te geven. We hebben het assortiment uitgebreid met enkele honderden artikelen."

Gezonde leefstijl
De markt in functionele voeding groeit enorm, merkt Roemer, met name de producten van X
XL- Nutrition. “We verkopen naast dit merk, ook artikelen van Jumbo’s eigen merk Cheap Nutrition en van Clean Nutrition van influencer Joel Beukers om een gevarieerd aanbod te bieden. Ook omdat we merken dat de doelgroep niet alleen maar sporters is.” 

Roemer: ”Eerst was deze markt een niche voor bodybuilders. We merken nu dat functionele voeding en supplementen een essentiële aanvulling kunnen zijn bij een gezonde leefstijl. We zien bijvoorbeeld dat met name oudere mensen creatine en collageen bij ons in de winkel kopen. Mijn medewerkers zijn door mijn zoons Thijs en Mees, zelf fanatieke sporters, getraind om klanten goede adviezen over de XXL Nutrition producten te kunnen geven."

Bron: Levensmiddelenkrant