WVSG_BAN_1920x1080px_KV_V1.jpg

Formules

Week van Snoep Goed focust op gezondere alternatieven

AMSTERDAM – Van 15 tot en met 21 januari daagt Week van Snoep Goed alle Nederlanders uit zichzelf een spiegel voor te houden tijdens snaaimomenten. Met deze aanpak hopen zij bij te dragen aan een groter bewustzijn en willen zij Nederlanders stimuleren te kiezen voor gezondere alternatieven.

Erica van der Valk |

Voor de vierde editie introduceert Week van Snoep Goed de Snaaispiegel. Met deze speciale spiegel wil de stichting gezinnen inspireren bewuste keuzes te maken tijdens snaaimomenten. Daarmee streeft de Snaaispiegel ernaar ongezonde tussendoortjes te vervangen door verantwoorde alternatieven.

“Door regelmatig te kiezen voor gezonde alternatieven ontwikkel je stapsgewijs een krachtige gewoonte. Dit leidt niet alleen tot een gezonder voedingspatroon, maar heeft ook een positieve impact op je algehele welzijn”, zegt Manon Wouters, diëtiste en ambassadeur van Week van Snoep Goed 2024.

Verleiding in de supermarkt
Wouters benadrukt dat de verleiding om iets lekkers te scoren vooral in de supermarkt groot is. Daarom plaatste Week van Snoep Goed vorig jaar een tijdelijk Snaaikassa in een supermarktketen. Met deze speciale kassa wees de stichting bezoekers alternatieven voor de gescande zoete en zoute snacks. “Zelfreflectie tijdens het boodschappen doen kan een aanzienlijk verschil betekenen in de keuzes die we later maken tijdens snaaimomenten”, aldus Wouters.

De Snaaikassa keert dit jaar terug in de online campagne van Week van Snoep Goed 2024. Daarnaast daagt de stichting supermarkten uit om verantwoording af te leggen en roept hen op bezoekers te begeleiden bij het maken van gezondere keuzes. Ook zal er in de kantines van scholen meer aandacht worden besteed aan deze alternatieven.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops