news-8156-0606.jpg

Buitenland

Spaanse supermarkten wisselen van eigenaar

MADRID – De Spaanse supermarktketen El Corte Inglès heeft 47 winkels aan Carrefour verkocht. Het gaat om winkels van de Supercor-formule op voor de keten niet-strategische locaties in Spanje. De winkels zullen worden omgebouwd tot de formules Carrefour Market, Carrefour Express en Supeco.

Redactie |

El Corte Inglès richt zich momenteel op de uitbreiding van een netwerk van grote supermarkten van tussen de 2000 en 2500 vierkante meter oppervlakte. In april van dit jaar werd de eerste winkel van deze nieuwe formule geopend in Sotogrande. De winkels van de nieuwe formule zullen veel plaats bieden aan verse en kant-en-klare producten, maar ook een grote gespecialiseerde wijnafdeling. Er zijn tevens plannen om meer winkels van de Supercor-formule te openen op locaties die voor het bedrijf wel strategisch zijn.

De winkels die door de Spaanse tak van Carrefour zijn overgenomen staat voornamelijk in regio’s waar het bedrijf wil uitbreiden, zoals Madrid en Valencia. Het aantal winkels dat Carrefour heeft in Spanje komt met de overname uit op meer dan 1500.

Bron: Levensmiddelenkrant